Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

Εσπερίδα με θέμα: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην έγκυο, στο έμβρυο και στο νεογνό»

Εσπερίδα με θέμα: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην έγκυο, στο έμβρυο και στο νεογνό»

Στις 11 Απριλίου 2024 και ώρα 18:00 – 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου Κατσίγρα, Παπακυριαζή 22, στη Λάρισα, εσπερίδα με θέμα: «Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην έγκυο, στο έμβρυο και στο νεογνό».

Διοργανωτής της εσπερίδας είναι το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού ευρωπαϊκού προγράμματος Heat Indicators for Global Health Monitoring (HIGH) Horizons (https://www.high-horizons.eu/). Στο πρόγραμμα συμμετέχουν πανεπιστήμια διεθνούς φήμης από την Ευρώπη και την Αφρική. Σκοπός του προγράμματος είναι η ποσοτικοποίηση και η παρακολούθηση των άμεσων και έμμεσων επιπτώσεων της υψηλής θερμοκρασίας στην υγεία.

Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας, σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα μελετήσει τις επιπτώσεις της έκθεσης σε υψηλή θερμοκρασία στην υγεία των εγκύων, των λεχωΐδων, των μητέρων, των εμβρύων, των νεογνών και των βρεφών. Μέσω της συγκεκριμένης μελέτης θα απαντηθούν πολλά σημαντικά ερευνητικά ερωτήματα.

Το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας καλεί όλους και όλες τους/τις ενδιαφερόμενους/ενδιαφερόμενες (γυναικολόγοι-μαιευτήρες, παιδίατροι, μαίες/μαιευτές, έγκυες κ.λπ.) στην εσπερίδα όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος μέσω ομιλιών διαφόρων συντελεστών του έργου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί και ζωντανά προσφέροντας τη δυνατότητα για διαδικτυακή παρακολούθηση μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: https://diavlos.grnet.gr/event/e4424.

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα, η πρόσκληση και η αφίσα της εσπερίδας. https://high-horizons.uth.gr/

2410565054

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. https://www.facebook.com/HIGHHorizonsEU