Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. PDFΕκτύπωσηE-mail

ΑΛΚΥΟΝΗ

ΑΛΚΥΟΝΗ

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 38-40,115 27 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ. 210 7701557 / 21 7799244

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Δελτίο Τύπου

Ο μητρικός θηλασμός είναι η μόνη κατάλληλη τροφή για τα βρέφη,γιατί:

Εξασφαλίζει τη σωστή σωματική και ψυχική ανάπτυξη των βρεφών.

Ενισχύει το δεσμό μητέρας και παιδιού.

Προστατεύει από τις λοιμώξεις.

Προλαμβάνει από τις αλλεργίες.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης γυναικολογικού καρκίνου.

Επιπλέον, ο μητρικός θηλασμός είναι ο πιό πρακτικός, ασφαλής και οικονομικός τρόπος ταΐσματος του μωρού.

Παρόλα αυτά, τα ποσοστά του αποκλειστικού μητρικού θηλασμού κατά τους 6 πρώτους μήνες ζωής του βρέφους στη χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική μελέτη του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Έτσι, παρά την πρόθεση και την προσπάθεια έναρξης θηλασμού σε 89% των λεχωίδων, μόλις το 41% των γυναικών θήλασε αποκλειστικά την πρώτη ημέρα ζωής του βρέφους, τo 21% στο τέλος του πρώτου μήνα, 11% στο τέλος του 3ου μήνα και  μόνο 0,9% στον 6ο μήνα.

Με αυτό το δεδομένο, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την προσπάθεια μετακίνησης της ελληνικής κουλτούρας, στάσης και πρακτικής απέναντι στο μητρικό θηλασμό, με την συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του διετούς έργου “AΛΚΥΟΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ”.

Στα πλαίσια του έργου αυτού θα γίνουν συντονισμένες προσπάθειες υποστήριξης του μητρικού θηλασμού.

Οι δράσεις μας, με γενικό σύνθημα «Επιλέγω Θηλασμό», απευθύνονται σε οικογένειες, επαγγελματίες υγείας, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με τελικό στόχο την αύξηση του ποσοστού και της διάρκειας του μητρικού θηλασμού στη χώρα μας.

Επιπλέον, θα συμβάλει μέσω της δημιουργίας αρμόδιου συντονιστικού φορέα στην αξιολόγηση, την πιστοποίηση και την προώθηση του θεσμού των «Φιλικών προς τα Βρέφη Νοσοκομείων» στη χώρα μας και του απρόσκοπτου μητρικού θηλασμού στα μαιευτήρια.

Spot Μητρικού Θηλασμού: (http://www.youtube.com/watch?v=wrfmyEa5YBQ)

Η ομάδα έργου